10 mei 2024
Update voetbalprojecten

Scooter ongeluk en D-licentie

We hebben honderden spelers opgeleid. Meestal gebeuren er mooie dingen, soms ook weleens nare.

Onze assistent-coach Ravindra volgde een licentie D-cursus, die door de stichting werd gesponsord. Het diploma volgt. Inmiddels is de nieuwe coach dagelijks op ons veld bezig!

In zijn woonplaats, crashte een speler, doordat hij ’s avonds op een slechte weg in een kuil reed. Het wachten is nu op een operatie, omdat hij één van zijn handen niet meer kan gebruiken.

Misschien wel door de technische adviezen van Ronald en Jan Melchers in januari, won het junioren team van Cirebon United een vooraanstaand toernooi in april.

Momenteel volgen 14 spelers de praktijk bij de club, na dit te hebben afgerond ontvangen ze het certificaat. Tijdens de vastenmaand in maart/april werd er geen stage gevolgd.

Voor het nieuwe seizoen zijn 2×15 spelers geselecteerd, na de laatste selectiedagen in maart.

Op de Molukken gaat ons nieuwste project gestaag door.

Eén van onze oud-spelers bereikte de halve finale van het WK o23, maar verloor die van Oezbekistan (0-2), wat rest is een wedstrijd om plaats drie met als inzet kwalificatie voor de Olympische Spelen in Parijs.

Coach Peter en twee spelers van ons die prof zijn geworden werden geïnterviewd door een grote universiteit, waarbij niet alleen zij maar meerdere spelers van ons gratis mogen studeren ze gratis studeren vanwege hun voetbalprestaties. Ook coach Peter studeert er management, omdat hij de voetbalcoach is van het universiteitsteam. Het geeft de opleiding landelijk aanzien.