6 februari 2024
Nieuwe projecten

Nieuwe voetbalprojecten

Ronald bezocht verschillende nieuwe projecten. Ons voetbalproject in Semarang geldt als voorbeeld voor Indonesië. In de stad Cirebon (W-Java), is een nieuw project gestart: Cirebon United, zie bovenste foto. Ronald bezocht één van onze opgeleide trainers op de Molukken, die daar is gestart met een project. Hier werden ook clinics gegeven evenals in Semarang en O-Java. In totaal zijn ruim 100 trainers bereikt.

Samen met Jan Melchers bezocht Ronald het project in Cirebon, dit bestaat uit: een kunstgrasveld (max. 6:6), een schoolgebouw en slaapplaatsen voor honderd spelers vanaf 12 jaar en dertig speelsters van 16+. Tijdens een 2-daagse scholing werden 23 trainers geschoold. Voor de eerste selectie voor junior high meldden zich 100 spelers aan. Er is gestart met zestig spelers en acht trainers. Het o20 team speelt in de officiële competitie en heeft twee A-licentie trainers. Het plaatselijke stadion wordt voor trainingen en wedstrijden gehuurd. Alles wordt gratis aangeboden en hiervoor zijn sponsors gevonden. Voor de spelers is een voetbaldroom werkelijkheid geworden. Een hogeschool werd bezocht in C-Java en is een open deur naar nog tientallen vestigingen. Leidinggevenden van de school willen graag van onze kennis gebruik maken en vijftig studenten volgden onze theorie en deden mee aan onze voetbalpraktijk.

Dankbaarheid

De laatste week was erg bijzonder. Ronald bezocht ons nieuwe project op de Molukken en werd er daar opnieuw aan herinnerd hoe dankbaar de mensen zijn. Geen kunstgrasvelden, kantine of kleedkamers. Kinderen doen met heel veel plezier mee op blote voeten, zelfs tijdens de tropische regenbuien. Om hun dankbaarheid te tonen werd de Nederlandse trainer getrakteerd op de bijzondere vruchten van dit eiland. Vijf trainers werden geholpen en tientallen deden mee aan de trainingen bij een voetbalclub en op een middelbare school. Wij geloven in een katalyserende werking van dit bezoek.