Maak kennis met het bestuur

Onze bestuursleden ontvangen geen vergoedingen.

Mathijs Lindemulder

Mathijs Lindemulder is voorzitter van de stichting.

“Het is dan ook een eer om me in te zetten voor Awas Kaki.”

“Voetbal is hetgeen waar mijn verhaal bij Awas Kaki begon. Vanaf de jonge jeugd heb ik bij verschillende clubs in de stad Groningen (onder andere Be Quick 1887 en CVV Oranje Nasau) op top-amateurniveau gevoetbald. Tijdens een rondreis in Zuid-Oost Azië heb ik contact gezocht met Ronald, met de vraag of ik iets voor de voetbalschool kon betekenen in Semarang.

Gedurende een periode van twee weken heb ik samen met Ronald training gegeven aan de leerlingen op de voetbalschool en kennis gemaakt met de coaches. Het raakt mij nog steeds als ik terugdenk aan hoe zo’n klein gebaar, het geven van een voetbaltraining en aandacht, zoveel vreugde en dankbaarheid bij de leerlingen losmaakte. Naast de voetbalschool hebben Ronald en Barbara mij ook andere projecten laten zien, bijvoorbeeld de support aan de lokale (basis)school.

Ik heb in de periode ontzettend veel waardering gekregen voor het enorm grote hart van Ronald en Barbara en de steun die ze via tal van projecten bieden aan de kansarmen in Indonesië. 

Janet Visser-Lageveen

Janet Visser-Lageveen is secretaris van de stichting.

“Het mooie van deze stichting is dat de lijnen kort zijn…”

Ronald en Barbara ken ik, via wederzijdse familie, al jaren. Op een afstandje volgde ik altijd met interesse hun activiteiten en een paar jaar geleden maakte ik op een bijeenkomst in Leeuwarden kennis met de Stichting en een aantal van de medewerkers.

Vorig jaar liet Ronald mij weten dat ze graag het bestuur wilden verjongen en vroeg of ik iemand wist die secretaris wilde worden, of dat ik misschien zelf…? Dat ik met mijn 50+ die verjonging betekende ontlokte me natuurlijk een glimlach.

Het mooie van deze stichting is dat de lijnen kort zijn, de mensen in Indonesië zorgen ter plaatse dat het geld goed besteed wordt, daar wilde ik graag een bijdrage aan leveren. Daarnaast ben ik indirect altijd wel betrokken geweest bij het voetbal en vind ik het een mooie manier om via sportieve activiteiten kinderen, en daarmee de gezinnen waaruit ze komen, te ondersteunen en een betere toekomst te geven.

Cor van Waveren

Cor van Waveren is penningmeester van de stichting.

“Want het draagt bij aan concrete kleinschalige naastenliefde.”

“Jaren geleden leerde ik Ronald Lepez kennen als collega bij ROC Friese Poort. Hoewel ik zijn geloofsenthousiasme wel groot vond, had ik veel bewondering voor zijn inzet. En voor de initiatieven die hij nam, zoals het oprichten van de stichtingen Sports Witnesses en Awas Kaki. Zelf zou ik niet zo’n grote stap genomen hebben: ontslag nemen en naar Indonesië gaan voor Awas Kaki. Daar had ik wel zo mijn bedenkingen bij, maar okay. Daarna verdwenen Ronald en Barbara zo’n beetje uit mijn blikveld, hoewel… Een enkele keer kwam er wel een herinnering boven.

Toen ik met pensioen zou gaan, zag ik op Facebook dat er een jonge penningmeester gezocht werd voor Awas Kaki. Hoewel ik eigenlijk helemaal geen cijferman ben, ik was toch al jaren penningmeester van een kerk. En misschien bang om in een zwart gat te vallen, meldde ik me aan: als ze geen jong iemand konden vinden, dan wilde ik misschien wel penningmeester worden. Ik dacht dat ik zou moeten solliciteren en vanwege mijn leeftijd zou afvallen. Maar dat was niet zo: ik had de functie al.

Ik vind het heel mooi om dit werk te doen. Want het draagt bij aan concrete kleinschalige naastenliefde. Er gebeuren daar in Indonesië gewoon heel goede dingen met het kleine budget wat we hier in Nederland beschikbaar krijgen. Dankzij onze vaste donateurs, de Vrienden van Awas Kaki, hebben we gelukkig stabiele inkomsten en kunnen we een goede inschatting maken van de reële mogelijkheden. En als je op de website kijkt, zie je meteen dat het geld goed besteed wordt: aan concrete mensen en activiteiten, goede voorbeelden in een woelige wereld. Er blijft niks aan de strijkstok hangen. Daar heb ik een goed gevoel over.”

Jelle Swart

Jelle Swart is algemeen bestuurslid.

“Iedereen (ieder kind) zou mee moeten kunnen doen met sport/voetbal als katalysator.”

“Oud-voorzitter” Dirk Houttuin is mijn schoonvader en liet me kennis maken met Awas Kaki. Iedereen (ieder kind) zou mee moeten kunnen doen met sport/voetbal als katalysator. Dat zijn ook belangrijke waarden in mijn eigen leven. Deze voelde ik gelijk bij Awas Kaki. Daarnaast vond ik het erg prettig dat je zeker wist dat het geld wat we verzamelden ook zeker op de goede plaats zou komen door de aanwezigheid van Ronald en Barbara daar ter plaatse. Daarom heb ik besloten om mee te denken als bestuurslid algemene zaken en doe dit inmiddels alweer 5 jaar.