20 juni 2023
Hoop op verschillende eilanden

Wachtlijst voor Pledge United cursus.

Een cursus met dertig trainers, contacten met een grote organisatie en het verstevigen van relaties op enkele van de 17.000 eilanden die Indonesië rijk is.

Dertig trainers rondden deze week hun praktijkopdrachten af. Eén trainer bereikt gemiddeld twintig tieners. Dit betekent dat 600 spelers worden bereikt! Veel van de trainers moesten drie, vier uur reizen. Ze hebben geen eigen vervoer, wegen zijn slecht. Wij weten niet precies hoe ze de cursusplaats hebben bereikt. Dit moet zijn gebeurd d.m.v. liften, lopen of een vervoermiddel lenen zoals een scooter.

Voor een eiland betekent een trainer hoop, ontspanning, plezier. Maar ook het aanleren van waarden en normen en het respecteren van het andere geslacht.

Onze trips betekenen voor honderden trainers, kinderen en ouders levens veranderende contacten. Kijk eens goed naar de dankbare gezichten! Het staat lijnrecht tegenover de zelfmoorden door bv. ophanging en verdrinking van honderden jonge mensen op deze eilanden, die geen hoop op een toekomst hebben.