7 juli 2023
Transfers naar Liga 1 clubs

Spelers naar diverse Liga 1 clubs.

Succes toegewenst aan onze oud-spelers die van club zijn getransfereerd naar andere clubs in Liga 1: Reza (foto) van PSIS Semarang naar Persita Bogor; Edo van Rans naar Persib Bandung en Yofan van PSIS Semarang naar Dewa United Surabaya.

Het bijzondere verhaal van Reza.

Reza is een leider en werd dan ook meteen door mij aanvoerder gemaakt. De aanvoerder heeft ook bijzondere verplichtingen in de mess, waar de meeste van de jongens verblijven. Veel taken moeten worden gedaan: op tijd opstaan soms al om 5.00 uur voor gebed, schoonmaken, kleren wassen, elektriciteit kopen kortom leidinggeven. Zijn team stond niet bol van de talenten en in drie jaar dat ik ze had werd er één klein toernooitje gewonnen. Toen overleed zijn zusje. Het meisje was geestelijk al ziek en is jong gestorven. Het hele team en wij als leiders zijn toen naar hem toe gereisd met de schoolbus. Het heeft een bijzondere band gemaakt tussen ons allemaal en die is er nog altijd.

Het o-18 team van de politie club Bhayangkara -afgelopen seizoen nummer zeven in Liga 1- heeft van de zeven spelers die afreisden voor selectiewedstrijden er drie van onze opleiding gekozen.

Petra (links) was onze eerste keeper en maakte een prima seizoen door. Alit (rechts) heeft laten zien een goede verdediger te zijn. Terwijl Vikia (midden) ons verraste door tijdens de selectie opvallend goed te spelen. Zij maken niet alleen hun families, maar ook ons trots.

Wij wensen alle drie spelers veel succes toe bij de voortzetting van hun voetballoopbaan en andere werkzaamheden!