29 mei 2023

Toernooi zonder korupsi

Geslaagd evenement

Awas Kaki sponsorde een 3-daags toernooi met € 1200,- niet georganiseerd door de voetbalbond of de regering en zonder corruptie. Dit is bijna onmogelijk, maar van 10-12 mei hebben wij laten zien dat dit wel kan!

De organisatie was in handen van twintig oud-spelers, waarin de stichting nieuwe jonge leiders ziet voor de toekomst van het land. De gemeente, politie, het leger, de bond en het ministerie van sport moesten eerst worden betaald voor toestemming. Zij geloofden niet dat we dit konden organiseren, want hun regels moeten worden gevolgd. Het totale budget was € 6000,- een vermogen! Geen enkele school durft deze verantwoording aan. Het toernooi werd georganiseerd voor 12 highschool teams en was tevens een afscheid voor Ronald en Barbara.

Het toernooi was zeer geslaagd en werd gewonnen door het geselecteerde team van het ministerie van Sport en Jeugd van de provincie, zij versloegen het Highschool team SMA 2 uit Banjarnegara. Het team van Terang Bangsa werd derde door met 1-0 te winnen tegen Sultan Agung Semarang. We gaan er een jaarlijks toernooi van maken.