31 mei 2023
Twee uren varen voor een cursus

Vierde Pledge United cursus

Voor deze twee deelnemers was het enkele uren varen om deel te kunnen nemen aan de vierde cursus die we gaven op een eiland in de Indische Oceaan. Zij maakten deel uit van de groep van dertig plus zes officials die graag wouden weten wat de cursus inhield.

Deze cursus vond op 27 en 28 mei plaats. Van de 30 coaches en 6 officials die op de eerste dag aanwezig waren, bleven 19 coaches en 6 officials over tot op de laatste dag vanwege hun baan als vissers en reisleiders waardoor ze in het weekend moesten werken. Er waren verschillende groepsdiscussies met vragen als: wat vind je van de toerist op het strand als er een bikini wordt gedragen? Het waren interessante gesprekken! Uiteindelijk beloofden ze dat ze #pledge2respect zouden hebben voor de vrouw.

“Ik heb drie uur met de auto gereisd en daarna twee uur per snelle boot om op het eiland te komen. De cursus opende hun geest om de rechten van vrouwen te accepteren. De komende vijf weken moeten ze het Pledge United-curriculum (acht sessies) implementeren en een formulier invullen dat wordt geëvalueerd. We hopen dat dit verandering brengt en de eilanden veilig en vriendelijk maakt voor vrouwen.”