YCC course
27 maart 2023

Onze nieuwe instructeur vertelt

Cursist wordt instructeur

“Ik ben Peter, één van de eerste deelnemers aan de Jeugd coach opleiding (YCC) van coach Ronald Lepez in 2012. Ik zat toen nog op de middelbare school en was 16 jaar. Toen ik in 2015 afstudeerde van de middelbare school, vond ik mijn passie als coach tot op de dag van vandaag. De cursus was de basis van de opleiding die ik destijds volgde.

Uitgedaagd

Nu ben ik instructeur voor deze opleiding jeugdcoaching. Met de hulp van coach Ronald natuurlijk. Ik heb de cursus nu twee keer gegeven, speciaal voor de Terang Bangsa High School spelers. Ik doe dit graag en voel me uitgedaagd, dus ik stop nog niet met leren.

De Youth Coaching Course is bedoeld om de spelers van Terang Bangsa High School te leren wat een coach is, hoe een coach te zijn en de rol van een coach voor kinderen van 6-9 jaar. De cursus werd gegeven in 4 bijeenkomsten van elk 2 uur, een uur theorie en een uur praktijk op het veld.

Deze cursus heeft toekomstige jonge coaches voortgebracht van de High School-alumni zoals Petrus, Mahardika, Valentino, Naufal, Aditya, Fauzi en Franz Rizky. Ze zijn actieve coaches en zijn betrokken bij verschillende clubs.

YCC-maart 2023 afgerond met negen cursisten.