"Terang Bangsa" = Licht van de natie(s)

Club als voorbeeld

De voetbalclub is een voorbeeld voor het (jeugd)voetbal in Indonesië. Bij veel verenigingen is er geen beleid en kent men geen jeugdvoetbalprogramma. Een eigen veld hebben de meeste verenigingen niet. We proberen onze kennis over te dragen aan andere voetbalclubs en jeugdtrainers, o.a. door het gratis geven van cursussen en clinics.

De O8 traint wekelijks 3x 1 uur, de rest 3x 1 ½ uur en dat het hele jaar door. Er zijn geen lange vakanties zoals we die in Nederland kennen. Zelfs tijdens de vastentijd wordt er korter en lichter doorgetraind. De trainingen vinden plaats na schooltijd tussen 14.30 en 17.30 uur van maandag t/m vrijdag in de leeftijden van 5 t/m 17 jaar. Per leeftijdsgroep wordt getraind met maximaal 30 spelers en twee trainers. Keepers krijgen training van twee keeperstrainers. Momenteel spelen 150 kinderen bij ons. De kinderen komen soms van ver en worden op de brommer door hun ouders gebracht. Na 17.30 uur wordt het donker, er is geen veldverlichting.

We hopen dat spelers door kunnen breken op de hoogste niveaus, wat weer veel aanzien geeft voor de stad Semarang. Jaarlijks worden er spelers gekozen voor selecties, zelfs op nationaal niveau.

Wedstrijden en toernooien

Iedere leeftijdsgroep speelt maandelijks 2x in toernooi of wedstrijdvorm. Drie teams doen mee aan een competitie. Meestal wordt er in toernooivorm gespeeld in de omgeving. Hiervoor worden verenigingen uitgenodigd. Een toernooi begint vaak op zaterdag. Wanneer je door de groepsfase komt dan vinden er op zondag wedstrijden plaats volgens het knock-out systeem. Vaak wordt er al op vrijdag per bus vertrokken en wordt vier uur of meer gereisd. Ouders zorgen voor de organisatie o.a. slaapplaatsen en eten. Regelmatig worden er prijzen gewonnen.

Trainers

Er zijn momenteel acht gediplomeerde trainers werkzaam, waarvan drie moslim, twee katholiek en drie christen. Regelmatig krijgen ze bijscholing en vindt er trainersoverleg plaats. Voor de meeste trainers is het hun enige vorm van inkomsten.

Video

Fotogalerij

  • Voetbalclub
  • Voetbalclub
  • Informatie aan ouders
  • Keepertraining
  • Ouders
  • Coaches

Deel deze pagina